Ma ne üljön buszra...

Súlyos közlekedési baleset Kínában, sok halott

Legalább harmincnyolcan meghaltak és öten megsérültek, amikor egy teherautó és egy busz összeütközött és felrobbant Kína délkeleti részén szombaton.

2014.07.19 11:25MTI
Forrás: Wikipedia

A Hunan tartományba, a Kunmingot Sanghajjal összekötő Hukun autópályán hajnali három óra körül történt baleset során egy gyúlékony anyagot - a Hszinhua kínai hírügynökség szerint vélhetően alkoholt - szállító teherautó hátulról beleszaladt egy buszba.

Az ütközést követően a járművek berobbantak és tűz ütött ki. Összesen öt jármű semmisült meg a balesetben. Az áldozatok pontos számát még nem tudni, a busz 53 személyes volt, de az nem ismert, hogy pontosan hányan ültek rajta - jelentette a helyi hatóságokra hivatkozva a Hszinhua.

A kínai tévé által a balesetről mutatott képek szerint a busz és a teherautó teljesen kiégett, au autópálya aszfaltját pedig az áldozatoknak a buszból kizuhant ruhái és személyes tárgyai borították be.

Kínában a hatóságok szerint 2012-ben 60 ezren vesztették életüket közlekedési balesetben. Ugyanakkor egy 2011-es kutatásban amerikai és kínai szakértők azt írták, hogy a halálos közúti balesetek valós száma a rendőrség által közölt kétszerese lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.