A személyzet életét vesztette

Lángolva csapódott be a helikopter

A dél-koreai Kvangdzsu belvárosára zuhant egy tűzoltó helikopter csütörtökön, az ötfőnyi személyzet életét vesztette, egy, a közelben tartózkodó gimnazista lány könnyebb sérülést szenvedett.

2014.07.17 08:31MTI
freedigitalphotos.net/Tim Seed

A helikopter helyi idő szerint 11 óra tájban lángolva csapódott be a Szöultól mintegy 330 kilométerre délre fekvő Kvangdzsuban, egy lakónegyed és kereskedelmi épületek szomszédságában.

Az utca, ahol a katasztrófa történt, néptelen volt, egy, a közelben buszra várakozó gimnazista lány, akit eltalált a helikopter egy darabja, könnyebben megsérült és kórházba szállították.

A katasztrófa oka egyelőre ismeretlen. A helikopter visszatérőben volt Kvangnung városába, miután részt vett az áprilisi kompbaleset eltűnt áldozatainak keresésében.

A Szevol dél-koreai komphajó április 16-án felborult és elsüllyedt az ország déli tengerpartja közelében. Több mint 300-an haltak meg vagy tűntek el a fedélzetén tartózkodó utasok közül, többségük gimnazista volt. Tizenegy eltűnt után még mindig kutatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.