Felrázzák a két nagy pártot

Az euroszkeptikusok győzelme csökkenti az EU felbomlásának esélyét

Itt a londoni paradoxon: a UKIP-győzelem csökkentheti a brit EU-kilépés kockázatát.

2014.05.29 18:25MTI
Forrás: Wikipedia

A legnagyobb brit EU-ellenes erő, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) európai parlamenti választási győzelme ellentmondásosnak tűnő módon csökkentheti annak kockázatát, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót - vélekedtek csütörtöki előrejelzésükben londoni stratégiai elemzők.

Az Eurasia Group globális politikai-gazdasági kockázatelemző csoport tanulmánya szerint bár a brit EP-választások nyertese a UKIP, amelynek elsődleges politikai célkitűzése Nagy-Britannia kivonulása az Európai Unióból, a 2015 májusában esedékes brit parlamenti választások kimenetele azonban továbbra is a két hagyományos nagy párt, a kormányzó konzervatívok és az ellenzéki Munkáspárt között dől majd el.

Az Eurasia szerint ugyanakkor a UKIP előretörése megoszthatja a brit EU-szkeptikus szavazótábort, és ennek haszonélvezője a Munkáspárt lehet, amely jelenleg elutasítja a konzervatívok által megígért népszavazást a brit EU-tagságról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.