Valamit visz a víz

Problémákat okozott a hirtelen lezúduló eső Csehországban

Számos problémát okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső kedd délután Csehország több régiójában.

2014.05.27 22:27MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Supertrooper

Az ország központi, északi és keleti régióiban a hirtelen lezúduló eső következtében számos helyen megáradtak a helyi patakot, és pincéket, portákat öntöttek el. Prágában elmaradt az ABC színház előadása, mert a színházépület alagsorának termeit, ahol a műszaki berendezések és több színészi öltöző is van, kora este elöntötte a víz.

"Valószínűleg két-három napig szüneteltetnünk kell előadásainkat" - mondta a színház képviselője a közszolgálati televízióban. Mintegy 40 centiméteres víz áll a szintén a városközpontban lévő Nemzeti Könyvtár egyik épületének pincéiben is. "Komolyabb károk nem keletkeztek, mert az épület alsó részét éppen felújítják" - közölte Irena Manáková, a könyvtár szóvivője. Víz alá került a Vencel-tér alsó végén lévő metróállomás belépőcsarnokának egy része is.

A tűzoltóknak több mint két órába tellett, míg kiszivattyúzták a vizet. Hasonló gondok voltak néhány villamosvonallal is. A Morva folyó dél-morvaországi szakaszán kora este több ezer döglött hal úszott a vízen. A halászok szerint nagy valószínűséggel mérgezett anyagok kerültek a folyóba, amikor a sűrű eső miatt Otrokovicében megteltek a csatornák, és víz alá került a helyi vegyi üzem egy része is - jelentette be Gabriela Tomícková, a regionális vízgazdálkodási vállalat szóvivője. Meteorológusok szerint szerda estig országszerte újabb kiadós esőzésekre lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.