Halálra kínoznak

Rejtélyes gyerekgyilkosságokat vizsgálnak Hondurasban

Legkevesebb hét gyermek rejtélyes halála ügyében nyomoznak a hondurasi hatóságok, amelyek azt feltételezik, hogy az áldozatokat azért gyilkolták meg, mert nem voltak hajlandók csatlakozni a helyi bűnbandákhoz.

2014.05.03 15:55MTI
Fotó: bbc.com

A legutolsó esetben egy hétéves fiút kínoztak halálra. A gyermek 13 éves bátyjának holttestét egy nappal korábban találták meg - adta hírül a BBC honlapja.

Valamennyi gyilkosság az elmúlt egy hónapban történt San Pedro Sula iparvárosban, egy olyan térségben, amelyet utcai bűnbandák uralnak.

A közép-amerikai ország azon térségek egyike, ahol a legmagasabb a gyilkosságok aránya a világban. Az erőszakcselekmények többsége az ország két fő utcai bandájának - Mara 18 és Mara Salvatrucha - állandó harcának következménye, amely már több tízezer halálos áldozatot követelt.

Oscar Fernando Chinchilla főügyész pénteken az ország északi részében fekvő városba utazott, hogy maga irányítsa a nyomozást. Hangsúlyozta, hogy csupán a nyomozás szálainak egyike terjed ki a bűnbandák részvételére. Rendőrnyomozók azonban már meggyőződésüknek adtak hangot, hogy az utcai bandák állnak a gyilkosságok mögött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.