A nigériai fővárosban

Tucatnyi áldozata van a pokolgépes merényletnek

Az autó egy hatósági ellenőrzőpont mellett robbant fel Abujában, nem messze attól a helytől, ahol április 14-én szintén egy pokolgépes merényletben meghalt 75 ember.

2014.05.02 10:20MTI

Autóba rejtett pokolgép robbant csütörtök este a nigériai fővárosban, egy kórházi dolgozó szerint kilenc, egy helyszínen tartózkodó újságíró szerint pedig legalább 16 ember halálát okozva.

Az autó egy hatósági ellenőrzőpont mellett robbant fel Abujában, nem messze attól a helytől, ahol április 14-én szintén egy pokolgépes merényletben meghalt 75 ember.

Május 1-je Nigériában is munkaszüneti nap volt, és a merénylők emberek olyan csoportját vették célba, amely a munka ünnepének egyik gyűléséről tartott a közeli buszpályaudvarhoz.

Az április 14-ei merénylet elkövetőjeként a Boko Haram iszlamista lázadószervezet jelentkezett, és feltételezhető, hogy a csütörtöki robbantást is ennek a tagjai követték el. A két héttel ezelőtti támadásnak egyaránt keresztények és muzulmán áldozatai is voltak. A sebesültek száma 141 volt. Néhány órával a merénylet után fegyveresek elraboltak 250 diáklányt az ország északkeleti részén, amely a Boko Haram hátországa. A szervezet, amely az általa bűnösnek tartott nyugati oktatási rendszer ellen tiltakozik, iszlám államot akar létrehozni Nigériában. A diáklányok közül 50-nek sikerült elszöknie az emberrablóktól, de a többi 200 sorsa továbbra is ismeretlen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.