Az Északi Áramlat szervezte

Putyinnál ünnepelte 70. születésnapját a volt német kancellár

Az orosz államfő autókonvoja a késő esti órákban érkezett a fényűző Juszupov palotához, ahol kivételesen Schröder volt a házigazda.

2014.04.29 08:19MTI
Forrás: youtube.com

Az ukrán válság és ezzel párhuzamosan a nyugati országok és Oroszország között támadt feszültség közepette hétfő este Szentpéterváron Vlagyimir Putyinnal ünnepelte 70. születésnapját a korábbi német kancellár, Gerhard Schröder.

Az orosz államfő autókonvoja a késő esti órákban érkezett az egykori császári főváros fényűző palotájához, a Juszupov palotához, ahol kivételesen Schröder volt a házigazda. Szemtanúk szerint Vlagyimir Putyin és Gerhard Schröder - akiket évek óta szoros barátság fűz egymáshoz - a palota előtt forrón átölelte egymást.

A születésnapi partit az Északi Áramlat nevet viselő részvénytársaság szervezte, Schröder ugyanis a részvényesek bizottságának elnöke. A társaság az orosz állami Gazprom konszernnel együtt a Balti-tenger alatt húzódó, hasonló nevű földgázvezeték fő működtetője. Alekszej Miller, a Gazprom elnöke szintén jelen volt az esti ünnepségen.

Gerhard Schröder valójában április 7-én töltötte be 70. életévét, a Putyinnal való közös ünneplésre azonban - egyes értesülések szerint az ukrán válság miatt is - megkésve került sor. Mégpedig olyan időben, amikor Berlin és Moszkva kapcsolatai a korábbinál jóval feszültebbé váltak. Angela Merkel kancellár az elmúlt napokban Ukrajnával kapcsolatban több alkalommal is önmérsékletre szólította fel Vlagyimir Putyint, és közvetve támogatásáról biztosította az Oroszországgal szemben tervezett újabb szankciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.