Ukrán válság

Putyint a bosszúvágy vezérli - Hodorkovszkij szerint

Az oroszbarát ukrán elnök, Viktor Janukovics február végi megbuktatásáért akar elégtételt venni?

2014.04.25 07:44MTI
Forrás: youtube.com

A bosszúvágy vezérli Vlagyimir Putyin orosz elnököt Ukrajnával kapcsolatos politikája alakításában Mihail Hodorkovszkij szerint.

A csaknem 10 évi börtön után négy hónappal ezelőtt szabadon bocsátott üzletember, az orosz elnök hajdani egyik legádázabb ellenlábasa egy csütörtök esti kijevi rendezvényen ukrán és orosz értelmiségiek előtt azt mondta: Vlagyimir Putyin az oroszbarát ukrán elnök, Viktor Janukovics február végi megbuktatásáért akar elégtételt venni.

Úgy fogalmazott, a kijevi forradalom Putyin számára személyes sértés volt. Mint mondta, nyilvánvalóak párhuzamok a korrupt Janukovics, valamint aközött, ami jelenleg Oroszországban zajlik.

Hodorkovszkij az egykori ukrán kormányfő, Julija Timosenko volt belügyminiszterével közösen szervezte a fórumot. Jurij Lucenko 2013 áprilisában kapott kegyelmet Janukovicstól, míg Hodorkovszkij decemberben Putyintól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.