Válasz az elmúlt napok terrorcselekményeire

Tálib lázadók rejtekhelyeire csapott le a pakisztáni légierő

A pakisztáni légierő harci gépei fegyveres lázadók feltételezett búvóhelyeire mértek csapást csütörtökön az afgán határ közelében, válaszul a tálib lázadók elmúlt napokban Iszlámábádban és Pesavarban elkövetett terrorcselekményeire.

2014.04.24 08:43MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Két hónapja ez volt a pakisztáni hadsereg első, tálib lázadók elleni légicsapása, miközben Navaz Sarif miniszterelnök továbbra is erőfeszítéseket tesz arra, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a tálibokat és megállapodhasson velük fegyveres harcuk lezárásáról.

"Terrorista búvóhelyeket támadtak harci repülőgépek ma reggel Khyber törzsi területen" - közölte a hadsereg sajtószolgálata egy szöveges üzenetben a pakisztáni sajtóval.

A támadás a közlemény szerint válasz volt arra a támadássorozatra, amelyet rendőrök és civilek ellen követtek el a fővárosban, Iszlámábádban és a Khyber törzsi területhez közel fekvő, északnyugati Pesavarban.

Egy magas beosztású katonatiszt Pesavarban azt közölte, hogy a kora reggel kezdődött katonai művelet még folyamatban van.

"A harci gépek nyomában a szárazföldi erők is műveletet kezdtek a térségben" - mondta. A hadsereg egy másik forrása szerint a légitámadásban legalább 15 tálib fegyverest öltek meg, hivatalos forrásból azonban ezt az adatot nem erősítették meg.

Az önálló, de az afganisztáni tálibokkal szövetséges pakisztáni tálibok múlt héten befejezettnek nyilvánították a márciusban egyoldalúan meghirdetett tűzszünetet, ugyanakkor kinyilvánították, hogy a kormánnyal folytatott béketárgyalásaiknak nem akarnak véget vetni.

A kormány és a pakisztáni tálibok képviselői szerdán ismét találkozót tartottak Iszlámábádban, hogy előkészítsék béketárgyalásaik egy következő fordulóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.