50 millió euró

A szerb közalkalmazottak (is?) szolgálati autóval kirándulnak

Szerbia két évvel ezelőtt mintegy 50 millió eurót (15,36 milliárd forint) költött a szolgálati kocsik fenntartására, egészen pontosan üzemanyagra, gumicserére, parkolásra, és az autók bejegyzésére.

2014.04.23 17:26MTI

Nyaralásra és hétvégi utazásokra használták a leginkább a szolgálati gépkocsikat 2012-ben a szerbek - idézte Radoslav Sretenovicot, a szerb Állami Számvevőszék tanácsának elnökét szerdán a Blic című napilap.

Az elnök szerint Szerbia két évvel ezelőtt mintegy 50 millió eurót (15,36 milliárd forint) költött a szolgálati kocsik fenntartására, egészen pontosan üzemanyagra, gumicserére, parkolásra, és az autók bejegyzésére.

A szolgálati autók beszerzésének, értékének és használatának elemzése során arra a megállapításra jutottak, hogy a több mint 32 ezer járművet a leginkább a hétvégén, illetve a munkaszüneti napokon használták a közalkalmazottak.

A visszaélések között volt olyan, aki a tengerre utazott szolgálati kocsijával, és olyan is, aki káposztaszállításra használta.

A várakozások szerint az új szerb kormány csökkenti az állami alkalmazottak és a politikusok által használható gépjárművek számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.