Ukrán válság

A hadsereg ellenőrzi az összes fontos kramatorszki létesítményt

A "donyecki önvédelmi csoportok" minden próbálkozása a katonák szolgálatának akadályozására "magamutogató, nincs komoly ideológiai töltete".

2014.04.23 15:42MTI
Forrás: youtube.com

Az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll az összes fontos objektum a Donyeck megyei Kramatorszk városában - jelentette be szerdán az ukrán védelmi minisztérium regionális sajtóközpontjának vezetője.

Dmitro Horbunov alezredes szerint a hadsereg tartja ellenőrzése alatt a kramatorszki polgári és katonai repülőteret is. Hozzátette: a "donyecki önvédelmi csoportok" minden próbálkozása a katonák szolgálatának akadályozására "magamutogató, nincs komoly ideológiai töltete".

Elmondta, hogy az ukrán légierőknek a város szélén lévő repülőterénél a szakadárok két ellenőrzőpontot tartanak fenn mintegy 100 méterre a reptér kapujától. "Korábban a nap 24 órájában átvizsgálták az áthaladókat, hogy nincs-e náluk fegyver, most viszont meglehetősen passzívak, kevesebben, és csak nappal vannak ott" - tette hozzá a tisztségviselő.

A kramatorszki polgári repülőtérnél szintén két útzárnál ácsorognak az úgynevezett donyecki köztársaság trikolórja alatt az oroszbarát tüntetők. A légikikötőnél fából és más építkezési anyagokból ácsoltak össze ideiglenes építményeket. Horbunov szerint az ott tüntetők sem mutatnak különösebb aktivitást.

Az alezredes közölte, hogy a repülőtereket az ukrán fegyveres erők különleges egységei tartják ellenőrzésük alatt. "A donyecki önvédelem képviselőinek magamutogató tevékenysége nem zavarja a fontos objektumok működését" - mondta, hozzátéve, hogy az oroszbarát aktivisták útakadályait könnyűszerrel meg lehet kerülni autóval, gyalogosan pedig bármelyiket.

Hétfőn helyszíni beszámolók szerint fegyveres szakadárok ismét elfoglalták a kramatorszki rendőrség épületét, Vitalij Kolupaj városi rendőrkapitányt pedig foglyul ejtették, és ismeretlen helyre vitték. Az épületet először április 12-én, a rendőrökkel vívott tűzharc után foglalták el fegyveres szeparatisták, majd később elhagyták azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.