Ukrán válság

Foglyul ejtett amerikai újságíró: azonnali elengedését követeli az EBESZ

A Vice News arról tájékoztatott, hogy kapcsolatban áll az Egyesült Államok külügyminisztériumával és más kormányzati szervekkel, hogy szavatolják Ostrovsky épségét és biztonságát.

2014.04.23 13:46MTI
Forrás: youtube.com

A Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett amerikai újságíró azonnali szabadon bocsátását követeli Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-képviselője - közölte szerdán az ukrán média.

Kelet-Ukrajnában az újságírók biztonsága egyre romlik - idézték a híradások Mijatovic közleményét. Az EBESZ-képviselő felszólította a túszejtőket, hogy azonnal bocsássák szabadon Simon Ostrovskyt, az amerikai Vice News hírportál munkatársát, aki hetek óta tudósított az ukrán válságról.

Sztella Horoseva, a szlovjanszki orosz szakadárok szóvivője szerdán közölte, hogy Ostrovskyt az ukrán biztonsági szolgálat helyi szervezete már több mint egy hete tartja fogva. A szóvivő szerint az újságíró "jól van", és "helytelen cselekedettel" gyanúsítják. Horoseva nem fejtette ki, hogy mit rónak a terhére, de hozzátette, hogy fogva tartják, amíg folyik ellene a vizsgálat.

A Vice News közleményében arról tájékoztatott, hogy kapcsolatban áll az Egyesült Államok külügyminisztériumával és más kormányzati szervekkel, hogy szavatolják Ostrovsky épségét és biztonságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.