Ha érdekeit támadás érné Ukrajnában

Lavrov a 2008-as grúziaihoz hasonló bevonulással fenyeget

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a 2008-as grúziai bevonuláshoz hasonló, katonai beavatkozás lehetőségére utalt szerdán arra az esetre, ha érdekeit támadás érné Ukrajnában.

2014.04.23 12:05MTI
freedigitalphotos.net/tongdang

"Ha (...) legitim érdekeinket, az oroszok érdekeit közvetlen támadás éri, ahogy az Dél-Oszétiában is történt, nem látok semmilyen más megoldást, mint a nemzetközi joggal összhangban reagálni arra" - jelentette ki Lavrov az RT orosz állami televíziónak adott interjúban, a szakadár grúziai régió birtoklásáért vívott 2008. augusztusi villámháborúra utalva.

Az orosz diplomácia vezetője előzőleg azzal vádolta meg a kijevi kormányt, hogy semmit nem teljesített az ukrajnai feszültségek enyhítését célzó múlt csütörtöki genfi egyezségekből, s lépéseit - köztük a terrorellenes műveletek felújítását - "az Egyesült Államok irányítja".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.