Üzemi gyűlést tartottak hajnalban

Több órás késéssel indult be a bécsi tömegközlekedés

Üzemi gyűlést tartottak szerda hajnalban a bécsi tömegközlekedés alkalmazottai, emiatt a metrók, a buszok és a villamosok több órás késéssel kezdtek el közlekedni.

2014.04.23 10:59MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A tömegközlekedés teljes leállásának elkerülésére az éjszakai buszok - magánvállalkozók igénybe vételével - reggel fél 7-ig sűrűbben jártak. A lakosságot előzetesen figyelmeztették, hogy keressenek alternatív közlekedési megoldásokat.

Fél 7 után hamar helyreállt a szokott menetrend. A buszok közlekedésében tovább tartottak a fennakadások, de kora délelőtt itt is megszűntek a késések.

Az üzemi gyűlést a dolgozók azért tartották, hogy nagyobb nyomatékot adjanak a fokozott biztonsági intézkedésekre vonatkozó követeléseiknek, amelyeket petícióban fogalmaztak meg.

A bécsi tömegközlekedés alkalmazottai azt szeretnék elérni, hogy a járművekben és a megállókban videokamerákat szereljenek fel, illetve a sofőrök kabinját válasszák el az utastértől.

Követeléseikről a következő napokban tárgyalnak majd a tömegközlekedési vállalat vezetőségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.