41 ember vesztette életét Washington államban

Obama felkereste a földcsuszamlás sújtotta települést

Barack Obama amerikai elnök helyi idő szerint kedden felkereste a Washington állambeli Osót, ahol márciusban egy földcsuszamlás következtésben 41 ember életét vesztette.

2014.04.23 07:22MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

Az elnök több mint egy órát töltött az áldozatok hozzátartozóival egy kápolnában, miután helikopterről megszemlélte a tragédia helyszínét. Barack Obama kifejezte együttérzését és szövetségi kormányzati támogatást ígért a település helyreállításához.

"Az ország valamennyijükre gondol és önökkel volt az egész tragédia idején. Nem megyünk el innen, itt maradunk, ameddig csak szükséges" - jelentette ki Obama az újjáépítési munkálatokkal kapcsolatban. Felkereste a helyi tűzoltóállomást is, ahol köszönetet mondott a mentés részvevőinek.

Az elnök innen a négy országot érintő nyolcnapos ázsiai látogatása első állomása, Japán felé indult tovább. Obama Dél-Koreát, a Fülöp-szigeteket és Malajziát is felkeresi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.