Ukrán válság

Sokan vannak még Putyin előtt

A Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni szankciók lehetőségét sem zárta ki az ukrán válsággal kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium. Később árnyalták a képet.

2014.04.22 07:16MTI
A szóvivő a Twitteren válaszolt (Fotó: Twitter/Jen Psaki)

A tárca szóvivőjének szavaiból azonban kiderült: a közeljövőben nem várható ilyen lépés az Egyesült Államok részéről.

Jen Psakit az Eho Moszkvi rádió arról kérdezte a Twitter közösségi portálon, Washington mérlegeli-e annak lehetőségét, hogy magát Vlagyimir Putyint sújtsa szankciókkal. A szóvivő azt válaszolta, tisztségviselők egész soránál mérlegelik szankciók lehetőségét, és "sokan vannak, mielőtt Putyin elnök szóba kerülne".

Arra a kérdésre, hogy a szankciók kilátásba helyezése hatékonynak bizonyult-e, Psaki igennel felelt. "Fontos világossá tenni a következményeket. Az Egyesült Államok szankciókkal sújthat személyeket, vállalatokat és ágazatokat. A cél azonban nem ez, hanem a feszültség enyhítése" - írta.

Washington már a Krím félsziget bekebelezésében érintettnek vélt számos orosz tisztségviselő és képviselő esetében vízumtilalmat rendelt el és befagyasztotta vagyonukat. Az Egyesült Államok Vlagyimir Putyinhoz közel álló üzletembereket is célba vett, és további gazdasági szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben Oroszország nem tartja be az ukrán válság enyhítését célzó múlt heti négyoldalú genfi megállapodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.