Kompbaleset

Holttesteket emeltek ki a dél-koreai hajótestből a búvárok

Kiemeltek három holttestet a búvárok szombaton a négy nappal korábban elsüllyedt dél-koreai komp víz alá merült kabinjaiból - jelentette be a parti őrség.

2014.04.19 20:30MTI

"A búvárok betörték az egyik kabin ablakát nem sokkal (helyi idő szerint) éjfél előtt és kiemeltek három holttestet" - közölte a dél-koreai parti őrség egyik illetékese. A búvároknak most először sikerült a hajóbelsőhöz hozzáférniük.

Az ország délnyugati partjainál szerencsétlenül járt komphajón a legutóbbi adatok szerint 476-an utaztak. A hivatalosan halottnak nyilvánított utasok száma korábban a nap folyamán 33-ra emelkedett, miután újabb négy holttestet találtak a hajó közelében a tengerben. A kabinokból kiemeltekkel együtt így hivatalosan a kompszerencsétlenség 36 halálos áldozatáról tudni. 266 utasra még nem találtak rá, szakértők szerint azonban nem valószínű, hogy az eltűntnek nyilvánított utasokat – közöttük számos iskolást – még életben találnák.

A mentést előző éjjel félbe kellett szakítani az erős hullámzás miatt. A munkálatokat szombaton helyi idő szerint hajnali négy órakor folytatták.

Szombaton letartóztatták a szerencsétlenül járt komphajó kapitányát és a legénység két tagját. A Li nevű, 68 éves kapitányt vétkes gondatlansággal vádolják. A gyanú szerint egy tapasztalatlan tengerészre bízta a hajó irányítását, akit ráadásul magára is hagyott a hajóhídon, amikor pedig a hajó süllyedni kezdett, a kapitány a hatóságok feltételezése szerint még az utasok előtt elhagyta a komp fedélzetét. A hajó újonc harmadik tisztjét azzal vádolják, hogy kockázatos útvonalra vezette a hajót. Rajtuk kívül letartóztatták a komp egyik kormányosát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.