Dél-koreai kompbaleset

Letartóztatták a dél-koreai komp kapitányát

A dél-koreai hatóságok letartóztatták szombaton a szerencsétlenül járt komphajó kapitányát, miután egy bíróság vádat emelt ellene.

2014.04.19 08:25MTI
Forrás: Youtube

A Li nevű, 68 éves férfi vizsgálati fogságba került. A vádak között szerepel a vétkes gondatlanság és a tengeri jog megsértése. Mokpo város bírósága azért rendelte el az őrizetbe vételt, mert fennáll a gyanú, hogy a férfi bizonyítékokat semmisíthet meg.

A férfit azzal vádolják, hogy még az utasok előtt elhagyta a komp fedélzetét, amikor a 6850 tonnás hajó szerdán elsüllyedt. Hivatalosan 29 ember halálát erősítették meg, de 270 utasra még nem találtak rá.

A kapitányt azzal is gyanúsítják, hogy egy tapasztalatlan tengerészre bízta a hajó irányítását, akit ráadásul magára is hagyott a hajóhídon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.