Ukrán válság

Washington megfenyegette Moszkvát

A Fehér Ház a korábbiaknál keményebb gazdasági szankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha Oroszország nem tartja be az ukrajnai feszültség enyhítéséről elért genfi megállapodást, vagy ha az orosz csapatok behatolnak Kelet-Ukrajnába.

2014.04.18 22:35MTI
Forrás: Wikipedia

Susan Rice, Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadója kijelentette: Washington megkülönböztetett figyelemmel fogja kísérni azt, hogy Moszkva eleget tesz-e annak a kötelezettségének, amelynek értelmében latba kell vetnie befolyását az elfoglalt középületeknek a szakadárok általi kiürítése és az irreguláris erők fegyverletétele érdekében.

Rice szerint az ellenkező esetben az Egyesült Államok és európai szövetségesei által bevezetendő gazdasági büntetőintézkedések az orosz gazdaság "nagyon jelentős szektorait" vennék célba.

"Úgy hisszük, hogy Oroszország számottevő befolyással bír azok cselekedeteire, akik destabilizáló tevékenységet folytatnak Kelet-Ukrajnában" - fogalmazott Rice.

Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő szintén kételyeinek adott hangot azzal kapcsolatban, hogy vajon Oroszország betartja-e a genfi megállapodásban vállalt kötelezettségeit, és ugyancsak szankciókat helyezett kilátásba ezek megsértése esetére. Hangsúlyozta, hogy a négyoldalú egyezség azonnali hatállyal életbe lépett, így annak végrehajtását haladéktalanul meg kellett kezdeni.

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy Washington a szavak után tetteket kíván látni, és azzal vádolta Moszkvát, hogy a múltban nem tartotta be a megállapodásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.