Ukrán válság

Kanada CF-18 típusú vadászgépeket küld az ukrajnai NATO-misszió erősítésére

A kanadai hadsereg emellett húsz tisztségviselőt küld Brüsszelbe, hogy erősítsék az észak-amerikai állam jelenlétét a NATO központjában.

2014.04.17 21:13MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Kanada hat darab CF-18 típusú vadászgéppel járul hozzá a NATO erőihez, amelyek az ukrán válságra adott válaszként több küldetést hajtanak végre a kelet-európai térségben - jelentette be csütörtökön Stephen Harper kanadai miniszterelnök. Harper elmondta, hogy a repülőgépek és a földi irányító személyzet Lengyelországban fog állomásozni. A kanadai hadsereg emellett húsz tisztségviselőt küld Brüsszelbe, hogy erősítsék az észak-amerikai állam jelenlétét a NATO központjában.

A vadászrepülőgépek az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Dánia, Lengyelország, Portugália és Németország erőihez csatlakoznak. Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár szerdán bejelentette, hogy a balti és kelet-európai államok légterében járőröző NATO-gépek több küldetést teljesítenek majd, NATO-erők jelennek meg a Balti-tengeren, a Földközi-tenger keleti részén és szükség szerint máshol is. Kanada júliusban részt vesz a régóta tervezett "Rapid Trident 2014" fedőnevű hadgyakorlaton is, amelyet az Egyesült Államok vezényletével Ukrajnában hajtanak végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.