Pakisztánban

Iskolai könyvtárat neveztek el Oszama bin Ladenről

Egy iszlám leányiskola könyvtárát Oszama bin Ladenről, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezéréről nevezték el a pakisztáni fővárosban.

2014.04.17 17:55MTI
Forrás: Wikipedia

Az iskolát vezető radikális Abdul Aziz molla azzal vált ismertté, hogy a hadsereg 2007-ben megostromolta az általa vezetett iszlámábádi Lál Maszdzsid mecsetet (Vörös Mecset), amelyben vallási fundamentalistákat bújtatott. A véres összecsapásokban mintegy száz ember életét vesztette. Elemzők szerint az ostrom vezetett a tálibok pakisztáni mozgalmának, a Tehrik-i-Talibán (TTP) megszületéséhez. A mecsetet később újjáépítették és újra megnyitották.

A leányiskola, amely a 2001. szeptember 11-i terrortámadás fő felelőséről nevezte el a könyvtárát, a Lál Maszdzsid mellett található. "Oszama bin Laden mások szemében talán egy terrorista, de számunkra az iszlám hőse" - mondta az intézmény egyik munkatársa.

A könyvtár bejáratánál emléktáblát is elhelyeztek, amelyen mártírnak nevezték a terrorhálózat egykori vezetőjét.

Amerikai kommandósok közel három éve, 2011 májusában ölték meg Oszama bin Ladent rejtekhelyén, a pakisztáni Abbottabádban..

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.