Erdőből indult

Megfékezték a chilei tüzet, de az áldozatok száma emelkedett

Eloltották a lángokat a Chile középső részén fekvő Valparaísóban.

2014.04.17 08:13MTI
freedigitalphotos.net/9comeback

Enzo Gagliardo, a város tűzoltó parancsnoka elmondta, hogy sikerült teljes mértékben elfojtani az erdőtüzet, ami átterjedt a lakóépületekre. Hangsúlyozta, ebben az időjárás is közrejátszott, mert rengeteg csapadék hullott.

Hozzátette, hogy a lángok megfékezéséből sok önkéntes is kivette részét, akárcsak a más városokból érkezett tűzoltók. A tűz eloltása ellenére készültségben marad a helyi erdőfelügyelőség arra az esetre, ha az esetleg megmaradt zsarátnokok miatt ismét lángba borulna az erdő a közeli hegyekben.

A hatóságok egyébként a tűz okait vizsgálva kizárták a gyújtogatás lehetőségét. Jaime Andrade ügyész utasítást adott a pusztító tűz keletkezésének feltárására. Mint mondta, a szemtanúk beszámolói azt mutatják, hogy a tűz nem szándékos gyújtogatás eredménye.

Előzetes feltételezések szerint az erős szélben az elektromos vezetékekben keletkezett rövidzárlat. Ezt követően lángba borult az erdő, és lángok átterjedtek a sűrűn lakott hegyvidéki területekre. Kétezer, többségében szegények lakta, lakóépület semmisült meg.

A tűz mintegy kétezer hektáron pusztított. A lángokban 15 ember lelte halálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.