Bostonban előállított férfi

Bíróság előtt kell felelnie a gyanús hátizsákért

A rendkívül óvatosságot az indokolja a Bostoni Maraton környékén, hogy tavaly két robbantás is történt kuktafazekakba szerelt, távirányítású szerkezetekkel.

2014.04.16 16:56MTI
Forrás: youtube.com

Bíróság elé kerül az a férfi, akit gyanús hátizsákja és viselkedése miatt állított meg a rendőrség a Bostoni Maraton helyszínén, és aki azt állítja, hogy csak egy üres rizsfőző edény volt a csomagjában.

A 25 éves férfi ellen a hatóság megtévesztése címén indul eljárás, de szerdai közlés szerint további vádakat is emelhetnek ellene Boston városi bíróságán.

A férfit kedd éjjel állították meg rendőrök egyebek közt azért, mert mezítláb gyalogolt szakadó esőben. Hátizsákját a földre dobta, és azt mondta a rendőrnek, hogy rizsfőző edény van benne.

A hátizsákot elővigyázatosságból megsemmisítették.

A rendkívül óvatosságot és biztonsági intézkedéseket az indokolja a Bostoni Maraton környékén, hogy tavaly a futóversenyen két robbantás is történt kuktafazekakba szerelt, távirányítású szerkezetekkel. A merényletben hárman meghaltak és 264-en megsebesültek, sokan végtagjaikat veszítették el.

A merényletet egy csecsen testvérpár követte el.

Az idei Bostoni Maraton jövő hétfőn lesz, 36 ezer versenyzőt és még több nézőt várnak rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.