Egyetemisták mulattak Calgaryban

Rendőr fia gyilkolt a házibuliban

Öt fiatal vesztette életét Kanadában egy egyelőre érthetetlen okból elkövetett késelésben, amely calgaryi egyetemisták egy házibuliján történt, keddre virradó éjszaka.

2014.04.16 07:05MTI
freedigitalphotos.net/zirconicusso

A gyanúsított a kanadai CTV és a CBC egybehangzó értesülése szerint egy helyi rendőr 23 éves fia, Matt de Grood.

A rendőrség szerint az albertai székvárosban nem találkoztak még ilyen borzalmas bűncselekménnyel. Három fiatalember a helyszínen, két társuk - egy férfi és egy nő - pedig a kórházba szállításuk közben vesztette életét. Az áldozatok 22-27 évesek voltak.

A támadás indítéka egyelőre ismeretlen. A gyanúsított egyenként támadta meg áldozatait, és mindegyikkel több késszúrással végzett. A téli szemeszter vége alkalmából szervezett partin, amelyet a Calgary Egyetem közelében, egy bérelt házban tartottak, mintegy húszan vettek részt.

A szomszédok szerint a diákok söröztek a tűz körül, a politikáról és a tőzsdéről beszélgettek, majd este 9 után bementek a házba és a késelésig semmilyen rendbontás nem történt.

A támadó, aki maga is diák volt, egy élelmiszerbolti munkahelyéről érkezett a buliba, ahová fegyvert is vitt magával. Mégis úgy döntött, hogy inkább egy olyan késsel támad az áldozataira, amelyet a helyszínen talált. Semmilyen jel nem utal arra, hogy a büntetlen előéletű De Grood alkohol vagy más tudatmódosító szerek hatása alatt állt volna.

Az elkövetéssel vádolt diákot 40 perccel a gyilkosságok után kutyás rendőrök fogták el. A kutyák harapásai miatt kórházba kellett szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.