Akcióban a "Délkeleti Hadsereg"

Hogyan foglaljunk tankot fegyvertelenül?

Először is, legyen nagyon gyatra az ellenség morálja. Másodszor álljunk ki elé az útra. Harmadszor...

2014.04.15 16:05MTI
Forrás: Wikipedia

Két harckocsit zsákmányoltak könnyűszerrel az ukrán hadseregtől a kelet-ukrajnai szakadárok - jelentette kedden a Regnum orosz hírportál.

A Moszkva-barát tüntetők gépkocsikkal állták el két T-64-es útját, illetve fegyvertelen helybéliek vették körül őket. A harckocsikat irányító katonák rövid szóváltásba keveredtek a Kijev-ellenes tüntetőkkel, majd otthagyták a tankokat, amelyek így a Regnum által "Délkeleti Hadseregnek" nevezett csoport fegyvereseihez kerültek, akik pedig a Donyeck megyei krasznoarmejszki járásba távoztak a harcjárművekkel.

A Regnum az esettel kapcsolatban megjegyzi, hogy az ukrán katonák harci szelleme és felkészültsége nagyon gyatra: csupán néhány nap leforgása alatt gyakorta fegyvertelen Moszva-barát tüntetőknek sikerült eltulajdonítaniuk nagy mennyiségű lőfegyvert, illetve egy Igla típusú tüzérségi ütegeket szállító teherautót is zsákmányoltak tőlük.

A BBC helyszíni jelentése szerint közben a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban az Oroszország-barát szakadárok bejelentették: készek visszaverni az ukrán katonák bármilyen támadását.

"A városunk ismeretlen fegyveresekkel van körülvéve" - mondta az Interfax hírügynökségnek egyik koordinátoruk, Mikolaj. A férfi nem zárta ki, hogy hamarosan kezdetét veszi a város ostroma.

Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvezető államfő bejelentette, hogy a parlament szerdán a kelet-ukrajnai helyzetnek szentelt zárt ülésén hallgatja meg a fegyveres szervezetek vezetőinek és az illetékes minisztereknek a beszámolóját "a nemzetbiztonsági helyzetről és az alkotmányos rend védelméről".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.