Régiók Pártja

Tévészereplése után verték meg az elnökjelöltet

Az orosz hírügynökség nem fejtette ki, hogy az oroszbarát politikát folytató párt elnökjelöltje konkrétan mivel váltotta ki az ICTV-nél tüntetők haragját.

2014.04.15 08:17MTI
Forrás: youtube.com (februári kép)

Televíziós szereplését követően súlyosan bántalmazták Kijevben Oleg Carevet, az ukrán Régiók Pártjának (PR) elnökjelöltjét - közölte a politikus sajtószolgálata keddre virradóra.

A korábban Viktor Janukovics volt államfő vezette párt elnökjelöltjének honlapján megjelent közlés szerint az ICTV tévécsatorna élő adásában szereplő Carevre távozásakor rátámadt a tévé bejáratát elálló agresszív, felfegyverzett tömeg, és megverték őt.

Közeli munkatársa szerint - írja az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség - a rendvédelmi erők tagjai alig tudták Carevet kimenteni a feldühödött "harcosok" közül.

A május 25-re kiírt elnökválasztás régiópárti jelöltjének az Unian ukrán hírügynökség beszámolója szerint sikerült eljutnia a közelben álló mentőautóig, a tüntetők azonban nem engedték őt beszállni. Az afganisztáni háborús veteránokból és az Avtomajdan kijevi tüntetőcsoport tagjaiból álló tömeg hangadói a helyszínen lévő rendőrökkel egyezkedtek, hogy rabszállító kocsiban vigyék el Carevet az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz (SZBU), de végül ezt nem bevárva betuszkolták őt egy fehér gépkocsiba és önhatalmúlag bevitték a megvert politikust a kijevi rendőrkapitányságra.

Az orosz hírügynökség nem fejtette ki, hogy az oroszbarát politikát folytató párt elnökjelöltje konkrétan mivel váltotta ki az ICTV-nél tüntetők haragját.

Előzőleg, az este egy néhány száz fős tömeg az ukrán parlament épülete előtt tüntetett, Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök és Arszen Avakov belügyminiszter lemondását követelve - jelentette az ITAR-TASZSZ. A tüntetők azt állították, hogy az ukrán hatóságok tétlenek az ország keleti részében kialakult feszült helyzettel kapcsolatban.

Az ukrán belügyi tárca még hétfőn, a honlapjára feltett közleményben tudatta, hogy Avakov belügyminiszter utasítására hadtestet állít fel a közrend védelmét szolgáló különleges alakulatokból. A közlemény felsorolta azokat, a kelet-ukrajnai nagyvárosokban hívható telefonszámokat is, amelyeken információt kérhetnek az önvédelmi alakulatokba jelentkező polgárok.

A többségében orosz ajkú keleti országrész több városában a múlt hét végén oroszbarát szeparatista csoportok fegyveresen elfoglaltak rendőrségi és más közigazgatási épületeket. A szeparatista akciók mögött az új kijevi kormány és a nyugati hatalmak meggyőződése szerint az orosz kormány áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.