Oroszpárti aktivisták

Lejárt az ultimátum Szlovjanszkban - nem tették le a fegyvert

A rendőrségi épület felett a határidő lejártával is orosz zászló lobogott, míg az épület előtt a homokzsákokból emelt barikádnál álarcos emberek álltak.

2014.04.14 08:59MTI
Forrás: youtube.com

Nem tették le a fegyvert a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban az oroszpárti aktivisták, jóllehet Olekszandr Turcsinov ukrán ideiglenes államfő közép-európai idő szerint hétfő reggel nyolc óráig adott haladékot, hogy a szakadárok megadják magukat.

A Reuters brit hírügynökség szemtanúkat idézve azt írta, hogy a szakadárok láthatólag nem teljesítik az ultimátum feltételeit.

A két elfoglalt rendőrségi épület egyike felett a határidő lejártával is orosz zászló lobogott, míg az épület előtt a homokzsákokból emelt barikádnál álarcos emberek álltak.

Turcsinov az ukrán nemzethez intézett televíziós beszédében vasárnap este bejelentette, hogy "átfogó terrorizmus ellenes hadműveletet" terveznek a hadsereg bevetésével a keleti országrészben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.