A rendőrség volt a célpont

Több robbanás történt a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban

Több robbanás történt a nyugat-kínai, többségében muzulmánok lakta Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur Zichiqu) autonóm területen, Kucsa városban szombat este (helyi idő szerint vasárnap virradat előtt), a robbantássorozat merénylet volt - jelentette az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség.

2008.08.10 10:06MTI

Az egyik robbantás célpontja egy rendőrkapitányság volt, a támadók egy taxiból dobtak robbanóeszközöket az irodákra. Öt támadó meghalt, két rendőr és egy biztonsági őr megsebesült - jelentette a hírügynökség. Az Új Kína előzőleg még arról számolt be, hogy a robbantásoknak legalább két halálos áldozata volt. 

A hírügynökségi jelentés szerint a robbanások után szórványos lövöldözés hallatszott a Pekingtől több mint 3000 kilométerre, az autonóm terület déli részében fekvő város központjában. A rendőrség körülzárta a területet, ahol a robbanások történtek. Helyi katonai források megerősítették az incidens hírét. A katonaságot riadókészültségbe helyezték - jelentette az Új Kína. A kínai hatóságok az olimpia idejére megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hszincsiang-Ujgurban. 

Hétfőn Hszincsiang-Ujgurban egy határ menti rendőrőrsre támadtak rá, a támadásban 16 rendőr halt meg. A kínai hatóságok szerint a Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) nevű szakadár csoport állhatott az utóbbi idők egyik legvéresebb kínai merénylete mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.