Az amerikai alsóház vezetői meghívták a pápát

A történelem során először: beszédet mondhat a pápa az amerikai kongresszusban

John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke és Nancy Pelosi, a demokrata kisebbség vezetője egyaránt arra kérte a katolikus egyházfőt, hogy szólaljon fel amerikai látogatása során a törvényhozásban.

2014.03.14 07:17MTI
Forrás: MTI

Az amerikai képviselőház, az alsóház vezetői meghívták Ferenc pápát, hogy mondjon beszédet a kongresszusban.

John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke és Nancy Pelosi, a demokrata kisebbség vezetője egyaránt arra kérte a katolikus egyházfőt, hogy szólaljon fel amerikai látogatása során a törvényhozásban, ami az első ilyen eset lenne a pápaság és az Egyesült Államok történetében.

"Tisztelettel és bámulattal meghívtam Ferenc pápát, hogy mint a Szentszék államfője és az amerikai földrész első pápája mondjon beszédet a kongresszus együttes ülése előtt" - jelentette be Boehner helyi idő szerint még csütörtökön. Pelosi egy saját nyilatkozattal csatlakozott a meghíváshoz.

A beszédre 2015-ben nyílik alkalom, amikor Philadelphiában rendezik meg a családok világtalálkozóját. Legutóbb XVI. Benedek pápa járt az Egyesült Államokban 2008-ban. Barack Obama elnök március 27-én a Vatikánba látogat.

Az Egyesült Államokban valamivel több mint 77 millió katolikus él, ami a lakosság negyede.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.