Eltűnt utasszállító

Teljes rejtély a maláj gép holléte

Kiterjesztették az eltűnt Boeing 777-es utasszállító repülőgép utáni kutatást, s a keresés fókuszába most a Maláj-félsziget nyugati oldala került - közölte kedden a malajziai légitársaság.

2014.03.11 07:39MTI
Kép: Google Maps

A délkelet-ázsiai ország ellenkező oldaláról és egy jóval délebbre eső térségről van szó, mint ahol eddig keresték - eredménytelenül - a fedélzetén 239 emberrel szombaton eltűnt, Pekingbe tartó járatot.

A Malaysian Airlines közleménye szerint a gép roncsait most már nemcsak az előírt repülési útvonal mentén keresik.

"A figyelem középpontjába a Maláj-félsziget nyugati oldalán Malaka-szoros került", miután a feltételezések szerint a gép pilótái megpróbálhattak visszatérni Kuala Lumpur repülőterére, Subangba - áll a a közleményben.

A vietnami hadsereg vezérkari főnökének helyettese közben közölte: parancsot adott arra, hogy mentőalakulataik terjesszék ki az eltűnt repülőgép utáni szárazföldi kutatást északi irányban, egészen az ország Laosszal és Kambodzsával közös, hármas határáig.

A két bejelentés jól tükrözi, hogy a hatóságok előtt mekkora feladatként tornyosul az egyelőre támpontok nélküli kutatás a radarképernyőkről vészjelzés nélkül eltűnt utasszállító gép után.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.