Eltévedt német turista Ausztráliában

Legyeken élt hetekig

Legyeken élt két és fél héten át egy hátizsákos német turista, miután vándorútján eltévedt a nyugat-ausztráliai Queensland egy lakatlan vidékén.

2014.03.08 04:30MTI

A 26 éves Daniel Dudzisz február 17-én tűnt el az ausztráliai Queensland állam középnyugati vidékének egy isten háta mögötti táján. Eltévedt egy folyó megáradt partjainál, míg végül egy autós csütörtökön felvette.

A rendőrség szerint a férfi a körülményekhez képest jó állapotban volt, amikor megtalálták. "Azzal viccelt, hogy soha nem éhezne meg az ember az ausztrál pusztában, annyi ott légy. Azzal pedig jól lehet pótolni a fehérjét" - mesélte az ABC tévécsatornán Mark Henderson rendőrfelügyelő.

Dudzisznál volt főtt bab és gabonapehely, mikor Windorah-ból elindult, ám gyorsan elfogytak a készletek, ezután elmondása szerint legyeket evett - hangzott el az adásban. A férfi nem kért orvosi ellátást sem, miután megtalálták, csak elég éhes volt a rendőrök szerint.

A fiatal német már két hónapja járta a kontinenst, és rendszeresen jelezte a helyi hatóságoknak, hová indult, mikor várható, ha esetleg eltévedne.

Windorah-ból egy másik queenslandi város, a 90 kilométerre fekvő Jundah felé vette útját. Az volt a terve, hogy a Thompson-folyó mentén halad végig, de egy erdős részen a Barcoo-folyó által elöntött vidékre jutott, és a két folyó árja között ott ragadt tíz napra - mesélték a rendőrök.

Amikor nem érkezett meg Jundah-ba, helikopterekkel és kvadokkal kutatták át miatta a környéket, mindhiába.

"A kaland után megfogadta, a főutakról többé nem tér ismeretlen terepre, bár vándorútját folytatni akarja a körülbelül 1900 kilométerre, az Északi Területen lévő Uluru felé. Az még ennél is elhagyatottabb vidék" - mondta Henderson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.