Meglepő?

Rijád terrorszervezetté nyilvánította a Muzulmán Testvériséget

Emellett terrorszervezetté minősített két, Szíriában harcoló szélsőséges dzsihádista csoportot is: az Iraki és Levantei Iszlám Államot (ILIÁ) és az an-Núszra Front nevű lázadócsoportot.

2014.03.07 17:39MTI
A Muzulmán Testvériség vezetőinek pere (MTI, archív)

Ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy a külföldön harcoló szaúdi-arábiai állampolgárok tizenöt napot kapnak a hazatérésre. A belügyminisztérium ezerkétszázra becsülte a Szíriában harcoló szaúdi állampolgárok számát.

A szunnita királyság februárban jelentette be, hogy háromtól húsz évig terjedő börtönbüntetéssel fogják sújtani a jövőben azokat a szaúdi állampolgárokat, akik külföldi fegyveres konfliktusokban harcolnak.

Ennél is szigorúbb, öttől harminc évig terjedő börtönbüntetéssel kell számolniuk az intézkedés alapján azoknak, akik terrorszervezetekként nyilvántartott csoportokhoz csatlakoznak vagy ilyeneket támogatnak akár az országban, akár azon kívül.

Bár Szaúd-Arábia fegyverrel és pénzzel támogat bizonyos lázadócsoportokat, azt nem akarja, hogy a szaúdi állampolgárok polgárháború sújtotta országokba utazzanak, és ott esetleg olyan fegyveres iszlamista csoportokhoz csatlakozzanak, amelyek azután a Perzsa-(Arab-)öböl menti monarchiát irányító királyi család ellen fordulnának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.