Megbénult a közlekedés Caracas egy részén

Úttorlaszokat emeltek a kormányellenes tüntetők

Megbénult hétfőn a közlekedés a venezuelai főváros egy részén és több vidéki településen is, miután a kormányellenes tüntetők barikádokat emeltek a fontosabb útvonalakon.

2014.02.24 18:25MTI

Caracasban a hulladékból és törmelékből készített úttorlaszok miatt bizonyos buszjáratokat töröltek, ennek nyomán reggel a közlekedés sokak számára rémálommá vált. A rendőrség megkezdte a barikádok lebontását.

A hatósági művelet közben az eddigi jelentések szerint nem történt erőszakcselekmény. Néhány vidéki városban, köztük Maracaibóban és Valenciában szintén úttorlaszokat építettek a kormányellenes demonstrálók.

Venezuelában február 12. óta tartanak a Nicolás Maduro elnök elleni tiltakozó megmozdulások. Az országszerte zajló tüntetések során a kormány adatai szerint legalább 11-en meghaltak és több mint 150-en megsebesültek.

A demonstrálók a kormány politikáját teszik felelőssé az infláció szárnyalásáért és a bűnözés fokozódásáért. Maduro a belpolitikai válság rendezése céljából nemzeti békekonferenciát hív össze a héten. Henrique Capriles, az ellenzék vezetője még nem döntötte el, részt vesz-e az értekezleten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.