Anyagi javak

Méltányosabb elosztásra szólította a pápa a világgazdasági fórum részvevőit

Az anyagi javak méltányosabb elosztásának előmozdítására szólította fel Ferenc pápa a szerdán kezdődő davosi világgazdasági fórum részvevőit.

2014.01.21 22:02MTI
Fotó: MTI

A katolikus egyházfő kedd este üzenetet intézett a fórumra összegyűlt vezető politikusokhoz és gazdasági szakemberekhez. Ebben arra figyelmeztette őket, hogy ne feledkezzenek meg felelősségükről a legtörékenyebb, leggyengébb és legsérülékenyebb rétegek iránt. Ferenc pápa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a világban továbbra is naponta ezrek halnak éhen, miközben számottevő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre, sőt gyakran pazarlás is folyik.

Azt is leszögezte, hogy "az anyagi javaknak szolgálniuk kell az emberiséget, nem uralkodniuk rajta". Az üzenetet Peter Turkson szentszéki bíboros adta át a davosi fórum elnökének, Klaus Schwabnak. A világgazdasági fórum egyik fő témája idén a szociális igazságosság, illetve az az azzal kapcsolatos problémák, köztük a tartósan nagy munkanélküliség, a gazdagok és szegények közt egyre növekvő szakadék. A pápa szerint ezek megoldásához egy "megújult, mélyen gyökerező, széles körű felelősségérzetre" van szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.