Allah nevében egymást ölik a muszlimok

200 koszovói albán harcol Szíriában

Koszovóban már dolgoznak a büntető törvény módosításán, amely a külföldön harcoló koszovói zsoldosokra vonatkozna.

2014.01.08 17:45MTI

Mintegy 200 koszovói albán harcol Szíriában a pristinai sajtó értesülései szerint, amelyeket a B92 nevű szerbiai televízió közölt szerdán.

A tudósítás szerint a Koha Ditore című pristinai napilapnak Hajredin Kuci koszovói igazságügyi miniszter azt mondta: már dolgoznak a büntető törvény módosításán, amely a külföldön harcoló koszovói zsoldosokra vonatkozna. Egyeztetés folyik a külföldi partnerekkel is - tette hozzá Kuci.

Az újság a koszovói titkosszolgálatra hivatkozva azt közölte, hogy a harcosok egyre kiábrándultabbak, mert azzal kell szembesülniük, hogy isten, azaz Allah nevében egymást ölik a muszlimok.

A Koha Ditorénak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő titkosszolgálati forrás azt is elmondta, hogy a harcosoknak "csökken az érdeklődése, és nő az egymással szembeni bizalmatlansága".

A tudósítás szerint a szíriai Aleppóban a legutóbb a múlt héten veszítette életét egy koszovói férfi, aki október csatlakozott az ott harcoló zsoldosokhoz. Halálának körülményei egyelőre ismeretlenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.