Legyen vége

Ferenc pápa: véget kell vetni a keresztények elleni igazságtalanságoknak

A világ különböző tájain a keresztények ellen elkövetett igazságtalanságok leleplezése és megszüntetése mellett foglalt állást csütörtökön Ferenc pápa.

2013.12.26 13:26MTI

A katolikus egyházfő karácsony második napján elhangzott Úrangyala-imádságában - konkrét országok említése nélkül - felhívta a figyelmet arra, hogy a keresztényeknek a világ több pontján ma sokkal nagyobb igazságtalanságokat kell elszenvedniük, mint a keresztény egyház kezdeti időszakában.

Hangsúlyozta: le kell leplezni és meg kell szüntetni ezeket az igazságtalanságokat, a keresztények hátrányos megkülönböztetését. Olyan országokban is akadályozzák vallásuk gyakorlásában a hívőket - tette hozzá a pápa -, amelyekben csak papíron biztosítják az emberi és szabadságjogokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.