Nem jelent

Az elnök szerint Doku Umarov csecsen hadúr régóta halott

Doku Umarov régóta halott, nem jelent többé veszélyt, ezt hivatalosan kijelenthetem - közölte szerdán a csecsen hadúrral kapcsolatban Ramzan Kadirov, Csecsenföld elnöke.

2013.12.18 17:14MTI
2009-ben készült fotó Doku Umarovról (Fotó: MTI)

Az észak-kaukázusi köztársaság vezetője azt állította, hogy már csak a holttestét keresik a lázadóvezérnek.

Az orosz sajtó értesülése szerint a The National Post kanadai lap hírszerzési forrásokra hivatkozva közölte, miszerint Doku Umarov terrorakciókat készít elő a szocsi téli olimpia létesítményei ellen. A csecsen hadúr a nyáron közzétett egy videóüzenetet, amelyben arra szólította fel a szélsőségeseket, hogy minden eszközzel akadályozzák meg az olimpiai játékokat.

Umarov 2007-ben alapította meg a Kaukázusi Emirátus nevű szeparatista szervezetet, amelyhez számos halálos áldozattal járó oroszországi terrorcselekmény köthető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.