Afganisztáni különleges műveleti osztag

Magyar parancsol amerikaiaknak Afganisztánban

A magyarok mellett amerikaiakat, románokat és szlovéneket is irányít a magyar ezredes.

2013.12.03 17:35MTI
Sándor Tamás ezredes

Sándor Tamás ezredes, a Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj parancsnoka átvette az Afganisztán több tartományában is tevékenykedő különleges műveleti osztag parancsnokságát az amerikai féltől - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A mintegy 18 ezer négyzetkilométeres területen tevékenykedő csaknem 250 katonából álló különleges műveleti osztagban a magyar katonákon kívül amerikaiak, észtek, románok és szlovének is szolgálnak. A magyar kontingens hat hónapig vezeti majd az osztagot.

Közleményük szerint a hétfői átadás-átvételi ünnepségen jelen volt Drágos Antal, Magyarország kabuli nagykövete és az Afganisztánban szolgáló NATO-erők különleges műveleti parancsnoka is, aki az állomány előtt mondott ünnepi beszédében nagyra értékelte a magyar különleges műveleti egységének eddigi eredményeit.

A Magyar Honvédség 2005-ben kezdte meg a különleges műveleti képesség fejlesztését az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj bázisán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.