Szerencsére nem nukleáris volt a robbanás

Robbanásban többen meghaltak egy indiai atomerőmű közelében

Házilag készített pokolgép robbant egy dél-indiai atomerőmű közelében, két ház összeomlott, hatan meghaltak - közölte szerdán a rendőrség.

2013.11.27 10:25MTI

A robbanásban súlyosan megsebesült három ember egyike egy ismert atomenergia-ellenes aktivista, akit a rendőrség az ügyben immár gyanúsítottként kezel.

A kudankulami atomerőmű, amelynek az építése ellen a Tamilnádu állam lakosai éveken át tiltakoztak, a robbanás következtében nem rongálódott meg, és zavartalanul üzemel.

A pokolgép valószínűleg véletlenül lépett működésbe, mert az eddigi vizsgálat szerint a feltételezett aktivisták kedd éjjel az atomerőműtől 15 kilométerre lévő házban éppen házilagos robbanószerkezeteket gyártottak - közölte Vidzsajendra Bidari rendőr-főfelügyelő.

A rendőrség két fel nem robbant pokolgépet is talált a helyszínen, és egy atomenergia-ellenes aktivista után nyomoz, hogy kihallgassa az ügyben. Egy másik aktivistát, akit súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak, szintén ki akarnak hallgatni.

Az orosz-indiai beruházásban tíz év alatt megépített kudankulami atomerőművet júliusban helyezték üzembe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.