Tisztelet

Vatikánban is megemlékeztek Lou Reedről

A Kultúra Pápai Tanácsának elnöke is megemlékezett Lou Reedről: Gianfranco Ravasi hétfőn Twitter-üzenetében felelevenítette az amerikai énekes-gitáros egyik leghíresebb dalát, a Perfect Day című szerzeményt.

2013.10.29 00:31MTI

A 71 éves bíboros, akit kimagasló teológusként és a zsidóság ismerőjeként tartanak számon, idézte a dal leghíresebb sorát (Oh, it's such a perfect day I'm glad I spend it with you Oh, such a perfect day You just keep me hanging on), majd egy második üzenetben a Bibliából vett sorokkal igyekezett tisztázni: nem fogadja el a kábítószerhasználatot, amelyre sokak szerint a dal szövege utal.

Hétfőn a pályatársak is búcsúztak a Velvet Underground alapítójától. David Bowie mesternek nevezte Lou Reedet, a punk ikon Patti Smith pedig az "egyik legjobb barátját" gyászolta. "A világ elvesztett egy kitűnő dalszerzőt és költőt... én pedig a haveromat az iskolaudvarról" - írta John Cale a Facebookon. Cale az 1960-as években társalapítója volt a Velvet Undergroundnak. "Barátom, Lou Reed a dala végére ért" - twitterezte Salman Rushdie. Peter Gabriel a Facebookon méltatta a 71 évesen elhunyt zenészt, kiemelve annak lojalitását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.