Oroszországi versenyről

Hazaküldték a kungfubajnokot, mert kimutatta hogy Murszi híve

Egyiptomi sportvezetők hétfőn hazaküldték aranyérmes kungfusukat egy oroszországi versenyről, mert a férfi a kezével mutatta, hogy a megdöntött államfő, Mohamed Murszi híve.

2013.10.28 18:57MTI

A kungfubajnok Mohamed Jusszef jobb kezét felemelve és annak négy ujját kinyújtva, a Muzulmán Testvériség nevű iszlamista mozgalom kézjelével hirdette, hogy Murszi pártján áll.

További vétke az volt, hogy az éremátadó ünnepségen zakója alatt olyan trikót viselt, amelyen ugyanez a kézjel virított. A Muzulmán Testvériség szervezetet szeptember végén egy bíróság - első fokon - betiltotta Egyiptomban és javai elkobzására ítélte.

Jusszefet amellett, hogy hétfőn hazazavarták, azzal is büntetik, hogy nem vehet részt a következő kungfu világbajnokságon, amely Malajziában lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.