Keresik Maria családját

Az Interpol is keresi a görög romatelepen talált kislány hozzátartozóit

Az Interpol is bekapcsolódott egy görög romatelepen a múlt héten talált világos bőrű és szőke hajú kislány szüleinek a keresésébe.

2013.10.23 08:22MTI
Fotó: Interpol

A nemzetközi rendőri szervezet főtitkára közölte, hogy a Maria névre hallgató kislány adatait elküldték az Interpol mind a 190 tagállamának.

A lyoni székhelyű szervezet közgyűlésén, a kolumbiai Cartagenában Ronald Roble helyi idő szerint kedden este beszámolt arról, hogy a görög hatóságok kérésének eleget téve az Interpol a kislány adatai, illetve fényképe mellett DNS-profilját is továbbította a tagországoknak.

Ezen kívül szétküldtek annak a roma házaspárnak az adatait is, akiknél a kislányt az elmúlt hét közepén megtalálták. A gyermekre egy cigánytáborban bukkantak a hatóságok múlt szerdán a közép-görögországi Falsala közelében egy roma településen.

Az illetékesek a DNS-minták összevetésével azonnal kizárták, hogy Maria rokonságban állna a szóban forgó a párral, amellyel a táborban együtt élt. A 39 éves férfi és a 40 nő ellentmondásokba keveredett azzal kapcsolatban, hogy mikor és miként került hozzájuk a gyermek.

Ügyvédjük szerint a kis Maria Görögországban született egy külföldi édesanya gyermekeként, és a roma házaspár törvénytelenül adoptálta őt. A görög rendőrség gyermekrablással, illetve gyermekkereskedelemmel gyanúsítja a roma párt.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a kislány állítólag négy éves. A legfrissebb értesülések szerint azonban a hatóságok egy fogorvosi vizsgálat nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy öt-hat éves lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.