Szingapúr

Húszmillió dollárért kelt el egy 19. századi gyémánt diadém

Négy napon keresztül 28 ország 283 kiállítója mutatkozik be Szingapúrban, köztük gyémántszakértők Belgiumból, Svájcból és Izraelből, gyöngyszakértők Indonéziából, Japánból és Nagy-Britanniából.

2013.10.13 09:33MTI

Húszmillió dollárért kelt el egy 1850-ban készült, gyémántokkal díszített tiara a szombaton megnyílt első szingapúri ékszer- és drágakő-kiállításon és -vásáron, amelyen a bemutatott ékszerek értéke mintegy egymilliárd dollár.

Négy napon keresztül 28 ország 283 kiállítója mutatkozik be, köztük gyémántszakértők Belgiumból, Svájcból és Izraelből, gyöngyszakértők Indonéziából, Japánból és Nagy-Britanniából.

Paul Wan, a vásárt szervező UBM Asia Trade Fair igazgatója elmondta, hogy a térség ékszeripara ma már több mint 50 milliárd dollár értékű.

A 20 millió dolláros gyémánt fejdísz a bemutatott ékszerek legöregebb darabja, gyémántjai 110 karátosak.

A vásár további ékessége egy 129,6 karátos smaragd nyakék és egy 22 karátos ritka igazgyönggyel díszített gyűrű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.