Megállás nélkül jönnek

Menekültek százai a szicíliai partoknál

Háromszáz szíriai, illetve afgán menekültet szállító halászbárka érkezett pénteken a szicíliai partok közelébe, az olasz parti őrség átvizsgálta a hajót, majd a menekülteket Siracusa kikötőjébe szállította.

2013.09.07 06:30MTI
Menekülttábor - egy jobb élet reményében

A hatóságok akkor vették észre a halászbárkát, amikor mintegy 30 tengeri mérföldre volt Siracusától. A parti őrség helikoptere először ivóvizes palackokat dobott le a menekülteknek, akik közül sokakat a kiszáradás fenyegetett.

A polgárháború elől menekülve az idén már több ezer szíriai érkezett az olasz partokhoz. Legtöbbjüket Szicília szigetére menekítették, ahol a helyiek menekültáradattól tartanak a Szíriával szembeni esetleges katonai csapás miatt.

Lampedusa szigetének menekülttábora a nyár közepén megtelt, így az illegális bevándorlók útvonala Szicília felé tolódott el. Az olasz hatóságok szerint Szicília azért is vonzó, mert partot érve az illegális bevándorlók könnyebben tudnak szétszóródni és továbbutazni. Nehezebb őket felkutatni, mint az apró Lampedusán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.