Szíria

Újabb szíriai menekültcsoportok érkeztek Szicíliába

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint július elseje és augusztus közepe között Észak-Afrikából mintegy 9 ezer menekült érkezett az olasz partokra. A magukat politikai menekülteknek vallók között egyre több a szíriai.

2013.09.02 08:59MTI
Fotó: MTI

Szíriai menekültek újabb csoportja érkezett hétfőre virradó éjjel Szicíliába.

Olasz hivatalos források szerint a csaknem kétszáz tagú menekültcsoport hajón érkezett Siracusa kikötőjébe.

Az elmúlt héten már csaknem ezren menekültek Szicíliába, ahol menekültáradattól tartanak a Szíriával szembeni esetleges katonai csapás miatt.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint július elseje és augusztus közepe között Észak-Afrikából mintegy 9 ezer menekült érkezett az olasz partokra. A magukat politikai menekülteknek vallók között egyre több a szíriai, és folyamatosan emelkedik a nők és a gyermekek száma. A csoportokat szállító hajók Afrika északi partjairól indulnak, többnyire Líbiából, de a menekültek között az olasz hatóságok egyiptomi emberkereskedőket is azonosítottak.

Hírügynökségi jelentések szerint a két és fél éve tartó szíriai polgárháború óta mintegy 2 millió ember menekült el a közel-keleti országból. Többségük a szomszédos arab országokban, valamint Törökországban keresett menedéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.