Turistáknak kínálgatják őket az árusok

Kéjgázzal töltött lufikra "vadászik" a thaiföldi rendőrség

A thai hatóságok lecsapnak a turistáknak dinitrogén-oxiddal, azaz kéjgázzal töltött lufikat kínáló árusokra a főváros, Bangkok fő turista negyedében.

2013.08.26 14:38MTI

Az új trendre néhány héttel ezelőtt figyeltek fel először a rendőrök, azóta nyolc utcai árust vettek őrizetbe a turisták körében népszerű, bárokkal és olcsó hotelekkel zsúfolt Khao San sétálóutcában - közölte Pitiphan Kridakorn rendőr alezredes hétfőn.

Egy kábítós lufiért 130 bahtot (900 forint) kérnek az eladók. Pitiphan szerint a nevetőgázzal töltött lufik először a népszerű tengerparti fürdőhelyeken bukkantak fel, a "telihold partikról" elhíresült Koh Samuin, Pattayán és Koh Pagnanon. A rendőrség még azelőtt megpróbál gátat szabni a kéjgázas lufi terjedésének, mielőtt az szélesebb körben is ismertté válna.

A dinitrogén-oxid nem rendeltetésszerű használata súlyos mellékhatásokkal jár, valamint az országról negatív képet sugall a világban - mondta el a thaiföldi rendőrség munkatársa. A gyanúsítottak engedély nélküli gyógyszerforgalmazás miatt ötéves börtönbüntetéssel és 300 dolláros (65 ezer forint) bírsággal sújthatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.