Tűzharc volt

Hondurasban is irtják egymást a kábítószercsempészek

A halottak közül többen nicaraguai állampolgárok - közölte Roberto Ramírez ügyész.

2013.08.07 10:26MTI

Legalább tizenhét ember meghalt kábítószercsempész bandák között kitört tűzharcban Honduras keleti részén, a karib-tengeri partvidéken - közölték helyi idő szerint kedden hivatalos forrásból.

A halottak közül többen nicaraguai állampolgárok - közölte Roberto Ramírez ügyész.

A lövöldözés egy 700 kilogrammos kokainszállítmány miatt tört ki Belén városában, a Szúnyogpart nevű partszakaszon, nem messze a nicaraguai határtól. A csempészek gyakran itt rakodják át a Dél-Amerikából érkező, Mexikón át az Egyesült Államokba továbbítandó kábítószert.

Évek óta nem volt ilyen sok halottal járó tűzharc Hondurasban. A közép-amerikai országban az elmúlt években nagyon megnőtt a fegyveres erőszak, megfigyelők szerint a mexikói drogkartellek fokozottabb jelenléte miatt. A világon itt a legmagasabb az emberölések száma; idén az első fél évben több mint 3 ezer gyilkosság történt a 7,7 millió lakosú országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.