Újraéledhet a vita

Francia nő szoptatná homoszexuális párok örökbefogadott kisbabáit - 100 euróért

Az engedélyezés körüli vitát élesztheti újra az a hirdetés, amelyben egy francia nő vállalná meleg házaspárok örökbefogadott kisbabáinak szoptatását, naponta 100 euróért.

2013.08.07 05:29MTI

Franciaországban a konzervatív oldal több százezres, hónapokon át tartó demonstráció-sorozattal tiltakozott a szocialista kormányzat terve, a melegek házasodási jogának megadása ellen. S noha a törvényt elfogadták, a francia társadalom jelentős része továbbra sem tartja elfogadhatónak az új szabályozást. 

A hirdetésben egy keddi beszámoló szerint az áll, hogy "egy kifogástalan egészségnek örvendő fiatal, 29 éves anya és szakképzett ápolónő csecsemők szoptatását vállalja", homoszexuális férfi párok számára. A nő naponta 10 alkalmat vállal, kérésre házhoz megy, és Párizs környékén lakik. Alexandre Woog, az e-loue weboldal ügyvezetője elmondta, hogy munkatársai kapcsolatba léptek a hirdetést közzétevő nővel, és nincsenek kétségeik sem a személyazonosságával, sem a hirdetés komolyságával vagy törvényességével kapcsolatban. 

Franciaországban tilos anyatejet eladni, itt azonban egy szolgáltatást felajánló személyről van szó, nem pedig palackozott anyatejről - tette hozzá Woog. A hirdetésre több tucat válasz érkezett, de ennek csak a fele vehető komolyan - írta a Reuters hírügynökségnek küldött válaszában a hirdető. 

Az ajánlatra széles körben felfigyelt a francia sajtó is. Franciaországban májusban tették lehetővé a meleg párok házasságra lépését. A homoszexuális házaspárok gyermekeket is örökbe fogadhatnak, azonban esetükben a béranyaságot és a termékenység mesterséges elősegítését tiltják a törvények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.