Egyiptomi fordulat

Egyiptom- A hadsereg 48 órás ultimátumot adott

Az egyiptomi hadsereg 48 órás határidőt adott csütörtök délután a Muzulmán Testvériségnek, hogy csatlakozzon a nemzeti megbékéléshez, és figyelmeztetett, hogy durvábban is felléphet a mozgalom ellen.

2013.07.25 20:58MTI
MTI

A fegyveres erők előzőleg az "Utolsó alkalom" címmel közleményt adtak ki, amely szerint "rögtön a pénteki tüntetések után megváltoztatják az erőszakkal szemben követett eddigi stratégiájukat".

"Kíméletlenül fel fogunk lépni mindenki ellen, aki erőszakot szít, és a testvériség vezetőinek és támogatóinak 'fekete terrorizmusa' ellen. A békés tüntetőket megvédjük, mindegy, hogy kikkel vannak" - magyarázta a közleményt a forrás.

Abdel-Fattah asz-Szíszi egyiptomi vezérkari főnök előzőleg azt kérte a lakosságtól, hogy pénteken szimpátiatüntetéseken támogassa a fegyveres erőket és a rendőrséget az erőszak és a terrorizmus elleni harcában. A Muzulmán Testvériség az előző kormányzat visszaállításáért fog tüntetni pénteken.

Az "Utolsó alkalom" című közlemény arra is kitér az iszlamistákra utalva, hogy "a június 30-i forradalom (Mohamed Murszi elnök megbuktatása) a nép akaratát fejezte ki, és nem katonai puccs volt, amint azt egyesek el akarják hitetni a Nyugattal".

Washington arra kérte az egyiptomi katonaságot, hogy gyakoroljon "maximális önuralmat", és mindent tegyen meg, hogy megakadályozza az összecsapásokat a politikai riválisok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.