Kairó továbbra is forrong

Képekkel: Halálos összecsapások Egyiptomban

A feldühödött emberek kövekkel dobálták egymást a belvárosi Tahrír tér környékén, miközben a biztonsági erők könnygázzal próbálták szétoszlatni őket.

2013.07.22 21:52MTI
Fotó: MTI

Összecsapások voltak hétfő délután Kairó központjában és egy külvárosban a megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei és ellenfelei között, négyen meghaltak - jelentették a hírügynökségek. A feldühödött emberek kövekkel dobálták egymást a belvárosi Tahrír tér környékén, miközben a biztonsági erők könnygázzal próbálták szétoszlatni őket. Több tucatnyian megsebesültek, és egy ember állítólag életét vesztette. Több tüntetőt letartóztattak.

A televízióban házilag gyártott lőfegyvert viselő Murszi-pártiakat mutattak. Az összecsapás előzménye, hogy a Murszi mellett kiálló Muzulmán Testvériség tagjai tüntetést tartottak a főügyészség épülete előtt, majd több százan elindultak az Egyesült Államok nagykövetsége felé, amely a Tahrír tér, a korábbi óriási ellenzéki tüntetések helyszíne közelében van. A verekedés akkor kezdődött, amikor a térhez értek.

Fotó: MTI

A szervezet azt állítja, hogy előre bejelentették a hatóságoknak a menetet a nagykövetséghez, és békésen vonultak, de a térnél megtámadták őket. A Tamarud nevű forradalmi ifjúsági mozgalom egyik vezetőségi tagja viszont azt mondta, hogy az iszlamisták kezdték az összecsapást. Kairótól északra, Kaljub külvárosban is egymás ellen fordultak a két fél hívei, ott a hírek szerint hárman haltak meg.

A Muzulmán Testvériség állítása szerint a katonák rálőttek egy tiltakozó menetükre, amely a fővárost övező körgyűrűn haladt, de halálos áldozatról nincs hír a szervezet honlapján.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.